Reisinformatie

Lopend

Kom je uit Gouda? Kom dan eens lopend naar de stad! Scheelt je een hoop ellende als het gaat om het parkeren van je fiets of auto! 

Fiets

Kom je uit -de buurt van- Gouda, dan vinden we het fijn als je met de fiets komt, of natuurlijk lopen, zoals we net al zeiden! Dat scheelt namelijk een hoop parkeerplekken voor mensen die van verder weg moeten komen. Let wel op, voor de binnenstad van Gouda geldt een 'fietsparkeerverbod'. Buiten het centrum mag je natuurlijk je fiets op een daarvoor bestemde plek neerzetten. Daarnaast hebben we de Casimirschool bereid gevonden ons hun schoolplein te lenen. Hier mag je dus ook voor 1 keer je fiets neerzetten. Je vindt de Casimirschool aan de Groeneweg. Alle fietsenstallingen zijn onbewaakt. 

Auto

Er wordt een hoop drukte verwacht tijdens Roze Zaterdag. Daarom hebben wij een aantal extra parkeerterreinen voor je geregeld. Nu kunnen we je natuurlijk precies gaan uitleggen hoe je daar komt, maar dat kan makkelijker! Volg de borden als je Gouda binnenkomt en je bent binnen no-time op een parkeerterrein! Vanaf de parkeerterreinen rijden de hele dag pendelbussen. Voor een ritje met de pendelbus betaal je €3,- persoon, de terugreis is gratis. Parkeren op deze terreinen is gratis! Toch graag parkeren in de binnenstad? Dat kan, maar wij raden het wel af. We verwachten namelijk dat de (betaalde) parkeergarages al vroeg vol staan. 

Trein

Tijdens Roze Zaterdag heeft Prorail onderhoud gepland. Hierdoor rijden er geen treinen rond Gouda. De NS zet natuurlijk wel bussen in, dus Gouda is deze dag prima met het openbaar vervoer te bereiken. 

Via onderstaande widget kun je gemakkelijk je reis plannen! 

Touringcar

Kom je op eigen initiatief met een touringcar naar Gouda? Gezellig! Maar let op, er zijn zeer beperkt parkeerlocaties beschikbaar op het Schouwburgplein en de Schielandsehogezeedijk. De parkeerplekken voor touringcars op Klein Amerika zijn in verband met de warenmarkt NIET beschikbaar op 23 juni.