WIJ EISEN EXCUSES

5 oktober 2021

Zoals afgelopen weekend naar buiten is gebracht, hebben wij als Regenboog Alliantie Gouda melding gedaan bij de onderwijsinspectie. Aanleiding hiervan is een schokkende en respectloze column in het Reformatorisch Dagblad, geschreven door bestuurslid Wim de Kloe van het Driestar College.

Sharon Mccutcheon Mib2 S5Z8 Vjo Unsplash

In deze column betoogde deze schoolbestuurder dat er geen samenhang is in de lettercombinatie LHBTI. Het enige wat mensen uit deze gemeenschap met elkaar gemeen zouden hebben, is een gemeenschappelijke kruistocht tegen het christendom. Naast deze schaamteloze stelling voegde de heer De Kloe eraan toe dat ‘veel lesbiennes moeite hebben met de seksuele beleving van homo’s en er niet aan moeten denken dat “een tot vrouw verbouwde man” gebruik maakt van het damestoilet’.

Geschokt en verontwaardigd waren wij bij het lezen van deze column. Door deze schadelijke uitspraken maken wij ons grote zorgen over de veiligheid van met name lhbti-leerlingen op Scholengroep Wartburg-Driestar. Het zijn uitlatingen die discriminerend, mensonterend en polariserend zijn.

Direct hebben wij het schoolbestuur aangeschreven en excuses geëist voor deze kwetsende woorden. Voor de veiligheid van LHBTI-leerlingen hebben wij dit ook gemeld bij de onderwijsinspectie.

Het Driestarbestuur heeft de Regenboog Alliantie Gouda inmiddels uitgenodigd voor een gesprek. Wij zullen hierop ingaan en daarbij eisen we dat de scholengroep publiekelijk afstand neemt van de kwetsende uitspraken en aannames die in deze column door De Kloe gedaan zijn.