Regenboog Alliantie Gouda onthult nieuw logo

22 september 2024

Donderdag 19 september heeft de Regenboog Alliantie Gouda met trots hun nieuwe logo gepresenteerd tijdens een drukbezocht Regenboogcafé. Het logo, ontworpen door Lisa van Diemeren, staat symbool voor de beweging en energie binnen de queer community van Gouda en omstreken. De onthulling markeert een nieuwe fase voor de Regenboog Alliantie, waarin community-building, het vergroten van het bereik en de naamsbekendheid, en het ontplooien van frisse ideeën centraal staan.

Regenboog Alliantie Logobank Rgb Rag Horizontaal Roze


Regenboog Alliantie Gouda in beweging!

“We zijn in beweging, en visueel sluiten we graag aan bij die dynamiek,” zegt Heike Brandes, voorzitter van de Regenboog Alliantie Gouda. “Met trots presenteren we ons nieuwe logo, dat toegankelijkheid, inclusiviteit, trots en liefde uitstraalt.” De ronde, vriendelijke letters nodigen uit en dienen iedereen het gevoel te geven welkom te zijn, terwijl de sprankelende fuchsiakleur en het hart de vreugde en liefde weerspiegelen die in de community leven. De naam van de organisatie staat nu duidelijker centraal, zodat iedere queer persoon in Gouda en omgeving ons weet te vinden.

Toekomstige doelen en ambities

Naast de visuele vernieuwing heeft de Regenboog Alliantie ambitieuze doelen gesteld voor de komende periode. Zo wordt volop ingezet op community-building. De Alliantie wil een veilige en verbindende plek creëren waar iedereen zich thuis voelt en diens stem kan laten horen. Er worden meer evenementen en bijeenkomsten georganiseerd om de community in de regio te versterken en voor nog meer queer mensen een leuke en veilige plek te zijn. Het streven is om elke maand meerdere verschillende activiteiten te organiseren om zo een aanbod te hebben voor een diverse groep lhbtiqa+ personen en allies.

Door middel van gerichte campagnes, samenwerkingen en zichtbaarheid in de stad wordt ook het bereik en de naamsbekendheid van de Regenboog Alliantie Gouda aangepakt. De organisatie hoopt daarmee ook betrokkenheid te stimuleren. Er is ruimte voor frisse, vernieuwende ideeën en die ontstaan vaak al binnen de community. Of het nu gaat om creatieve projecten, beleidsvoorstellen of het organiseren van evenementen, iedereen die een bijdrage wil leveren aan de gezamenlijke missie is welkom.

Ook blijft de Regenboog Alliantie zich inzetten als belangenbehartiger van de lhbtiqa+ community in Gouda.

Een Toekomst vol Queer Joy

“Met dit nieuwe logo en onze ambitieuze plannen hopen we de komende tijd nog meer positieve energie uit te stralen en onze community verder te versterken,” aldus Heike Brandes. “Je zult ongetwijfeld steeds meer communicatie van ons, sprankelend in fuchsia, tegenkomen. We kunnen niet wachten om te laten zien wat er allemaal nog gaat komen!”