Goudse Regenboogweek 8 – 15 oktober 2023

19 augustus 2023

Traditioneel wordt in de week van Coming Outdag, 11 oktober, de Goudse Regenboogweek gehouden. Evenementen met maatschappelijke thema’s en culturele activiteiten maken deel uit van het programma.

Header Is

De week wordt geopend met een viering in de Oud Katholieke Kerk op zondag 8 oktober, het thema intersekse staat centraal in de buitententoonstelling 1 op de 90 op de Nieuwe Markt en Achter de Waag. Ook in de Garenspinnerij met de theatervoorstelling FYI van Marleen Hendrickx, de documentaire Meisjesjongensmix van  Lara Aerts, en de lezing van Sharan Bala over haar werk als kunstenaar waarbinnen haar intersekse ervaring een belangrijke rol speelt.

Vast programmaonderdeel is het hijsen van de Regenboogvlag door wethouder Anna van Popering op Coming-Outdag, 11 oktober, om 9:00 uur. Op deze dag ook de opening van de expositie door wethouder Thierry van Vugt om 16:00 uur in de Agnietenkapel. In de Chocoladefabriek is 12 oktober de Lesbische Liga te gast met een interactief programma. De Goudse Schouwburg brengt op 11 oktober de voorstelling Gemma van Fabian Claes Jansen en Lavalu.

Een slotfeest staat gepland op zaterdagavond 14 oktober.