FILM: THE THERAPY 17/01/23

4 januari 2023

‘HOMO-GENEZING’ Tijdens ‘Movies that matter on tour’ vertoont Filmhuis Gouda op 17 januari 2023 de film THE THERAPY van Zvi Landsman. Aanvang van de film om 20:00 uur. Met verdiepingsprogramma mmv Regenboog Alliantie Gouda.

17 Jan 2023

Nadat zijn vrouw van hem scheidde toen ze erachter kwam dat hij homoseksueel materiaal bekeek op internet, wendde de 54-jarige Lev zich in wanhoop tot zijn rabbi. Al sinds de universiteit probeert hij af te komen van zijn aantrekking tot mannen, maar het komt altijd terug. Zijn rabbi raadde een conversietherapeut aan. Voor Lev, die we volgen in groepssessies en conversaties met zijn therapeut, helpt de therapie ‘te zijn wie ik wil zijn’. Hij hoopt ‘normaal’ te worden, zodat hij weer een vrouw kan trouwen.

Student Ben (23) groeide op in de ultraorthodoxe gemeenschap. Hij volgt al zeven jaar conversietherapie en heeft een sterke band met zijn therapeut. Maar nu doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk en komt hij erachter dat het wordt beschouwd als schadelijk. Langzaam probeert hij ervan los te komen. Maar is hij echt klaar om trots te zijn op zijn homoseksualiteit?