PRIDE DIENST FEDERATIE

9 oktober 2022

Ook dit jaar is er weer een regenboogviering. Dit keer in de Sint Joostkapel aan de Lage Gouwe 134.

Sint Joostkapel Gouda

Op zondag 9 oktober is er met het oog op Coming Outdag 11 oktober een Regenboogkerkdienst. De dienst begint om 10.30u en staat onder leiding van ds. Kim Magnée-de Berg, predikant bij de zgn. Federatie (voluit: Federatie van Goudse Doopsgezinden, Remonstranten, Vrijzinnige protestanten en directe leden). De kerk van de Federatie staat op de kaart van Wijdekerk: https://www.wijdekerk.nl/wijde....

Het thema van de Regenboogdienst op 9 oktober is: ‘Tot bloei komen’. Na aflopen van de dienst is er tijd voor ontmoeting, in samenwerking met TafelTijd Gouda, die regelmatig een ontmoetingsactiviteit organiseren voor LHBTIQ+ personen en betrokkenen vanuit christelijke inspiratie.

De Regenboogdienst is de eerste activiteit in de Regenboogweek van de Regenboog Alliantie Gouda rondom Coming-Outdag. In deze week wordt o.a. aandacht gevraagd voor LHBTIQ+ ouderen en LHBTIQ+ en zorg.

De dienst in de St. Joostkapel is ook online te volgen. 

De link daarvoor staat op https://www.federatiegouda.nl/...

Sinds de geloofsviering op Roze Zaterdag 2018 in de Sint-Janskerk wordt er elk jaar een Regenboogdienst ergens in Gouda gehouden, onder verantwoordelijkheid van de organiserende gemeente of kerk, als teken van verbinding van kerk, stad en LHBTIQ+ gemeenschap.