Regenboogweek Gouda 9 t/m 17 oktober

Kom er voor uit!

In de week rondom Coming-Outdag op maandag 11 oktober 2021 organiseert de Regenboog Alliantie in samenwerking met vrijwilligers en verschillende Goudse instanties en bedrijven een themaweek met een breed aanbod voor alle Gouwenaars. Coming-Outdag, een dag waarop gevierd wordt dat iedereen zichzelf mag zijn en zijn eigen keuzes mag maken. Veel mensen vinden het belangrijk om openlijk “uit de kast” te komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met culturele tradities of religie. Acceptatie en tolerantie begint met zichtbaarheid. Voor LHBTI-ers is er al veel gewonnen maar er is nog een lange weg te gaan. Met de regenboogweek zetten we hiervoor de stappen binnen onze gemeente. 

De gehele week is er een thema wandeling door het centrum met als eindpunt de tentoonstelling Legale Liefde die voor het Huis van de Stad te zien is. 

De officiële opening is op maandag 11 oktober om 9:30 onder toeziend oog van wethouder Corine Dijkstra de regenboogvlag gehesen voor het Huis van de Stad. 

Alle evenementen zijn te vinden in de kalender.   

2021 Logo Rw