Regenboogweek Gouda 2 t/m 11 oktober

Laat je Kennen

In de week voorafgaand aan Coming-Outdag op zondag 11 oktober 2020 organiseert de Regenboog Alliantie in samenwerking met vrijwilligers en verschillende Goudse instanties en bedrijven een themaweek met een breed aanbod voor alle Gouwenaars. Coming-Outdag, een dag waarop gevierd wordt dat iedereen zichzelf mag zijn en zijn eigen keuzes mag maken. Veel mensen vinden het belangrijk om openlijk “uit de kast” te komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met culturele tradities of religie. Acceptatie en tolerantie begint met zichtbaarheid. Voor LHBTI-ers is er al veel gewonnen maar er is nog een lange weg te gaan. Met de regenboogweek zetten we hiervoor de stappen binnen onze gemeente. 

Er is een samenwerking met de Cinema Gouda, de Theaterbakkerheij, verschillende scholen en GSA's, het COC, de Goudse Schouwburg en meer. 

Op 2 oktober wordt de aftrap gegeven met een kennisevent. Maar dat is niet enige event in de week, zo zijn er voorstellingen in de Schouwburg, Cinema en het Filmhuis. Cafeeetje Heeeurlijk organiseert een extra roze party op vrijdag 2 oktober. Verder zijn er bijeenkomsten in de Chocoladefabriek en een Pride Party in de Theaterbakkerheij. 

Zeker niet te missen, op vrijdag 9 oktober wordt om 12:30 onder toeziend oog van wethouder Corine Dijkstra de regenboogvlag gehesen voor het Huis van de Stad. 

Alle evenementen zijn te vinden in de kalender.   

Regenboogweek Emaillogo Klein 2020 Thema Datum 70