Legale Liefde

8 oktober 2021

20 jaar trouwen voor iedereen. Op 1 april 2001, pal na middernacht, werden de eerste huwelijken gesloten tussen partners van gelijk geslacht. Wij vieren het 20-jarig jubileum hiervan met de multimediale buitenexpositie LEGALE LIEFDE. Fotograaf / kunstenaar Ernst Coppejans maakten 20 persoonlijke duoportretten van stellen die in de afgelopen 20 jaar getrouwd zijn, sinds het huwelijk is opengesteld voor iedereen. We mogen namelijk trots zijn op deze mijlpaal.

Legale Liefde

Tegelijk erkennen wij dat er in 2021 nog steeds hindernissen, problemen en bedreigingen zijn waar lhbti+ gemeenschap mee te maken heeft.

Met de expositie LEGALE LIEFDE blikken we terug op 20 jaar huwelijk voor iedereen en kijken we wat  we nog moeten doen om gelijkheid en verankering van de verworven rechten te realiseren.

Recente incidenten maken duidelijk dat we er nog niet zijn met inclusie en acceptatie van homo- en biseksuele, lesbische en transgender personen. Aandacht en waakzaamheid blijven nodig.

De Regenboog Alliantie Gouda organiseert rondom dit thema van 8 - 17 oktober 2021 weer een aantal events tijdens de Regenboogweek. Op 11 oktober (Coming Outdag) 9:30 uur zal door wethouder Corine Dijkstra de officiële opening worden verricht van de tentoonstelling Legale Liefde, die vanaf 8 oktober voor het Huis van de Stad staat opgesteld.