IK BEN WIE IK BEN. PUNT. | Souad Boumedien

12 april 2018

Op 12 april is Souad Boumedien hoofdgast bij de Stichting 21 maart in Gouda. Zij vertelt openhartig over haar werk en haar missie om uitsluiting tegen te gaan.

Logo 21Maart4

“IK BEN WIE IK BEN. PUNT.”

“Het debat in de samenleving is ook op het terrein van LHBTI-issues onmiskenbaar verhard.” Politievrouw, boerin, lesbienne en Marokkaanse Souad Boumedien is alles in een. Bekend werd ze ondermeer door het organiseren van de eerste Marokkaanse boot in 2015 tijdens de Canal Parade.  De bevlogen voorvechter van gelijke rechten voor LHBTI-ers is vaak in de media te vinden.

Meer dan twintig jaar werkt ze al voor de Nederlandse politie. Naast lid van het homo-netwerk Roze in Blauw is ze ook vertrouwenspersoon voor Marokkaanse collega’s binnen het politiekorps. Als lesbische vrouw met Marokkaanse roots lijkt ze een waardige opvolger van de Amsterdamse politiewoordvoerder Ellie Lust te worden.

Het thema Diversiteit is haar op het lijf geschreven, zo blijkt. Souad heeft een duidelijke missie die perfect aansluit bij het motto van het Roze Jaar Gouda. Vieren dat we mens zijn, hoe verschillend we ook mogen zijn. Want we willen toch allemaal gelukkig zijn? We hebben elkaar gewoon nodig.”

“Door zichtbaar te zijn wil ik jongeren die nog in de kast zitten een hart onder de riem steken. Ik wil iedereen insluiten.” Door de discussie aan te gaan krijgt ze veel steun van heteroseksuele Marokkanen.

Haar optreden op 12 april ziet ze als positief voor Gouda en de diversiteit, o.a. binnen de Marokkaanse gemeenschap. Ze kan zich voorstellen dat nog niet iedereen positief oordeelt. “We zijn op weg. Dat mensen met elkaar praten is een belangrijk begin. Langzaam gaan we op weg.”

Locatie: Arti Legi // Markt 27, 2801JJ, Gouda
Toegang: gratis
Aanmelden via voorzitter@stichting21maart.nl