HIJSEN REGENBOOGVLAG

11 oktober 2022

Op 11 oktober om 9:00 uur zal wethouder Anna van Popering-Kalkman voor het Huis van de Stad de regenboogvlag hijsen.

Progress Vlag 1200X851

DE PROGRESS PRIDEVLAG

Wij hijsen vandaag de regenboogvlag. Om precies te zijn de Progress Pridevlag.

Het gaat hierbij niet om een nieuwe regenboogvlag. De bestaande regenboogvlag met 6 kleurbanen dekt nog steeds de lading als herkenbaar symbool voor acceptatie en inclusie van lhbti personen. Deze vlag is ook nog steeds een actuele steun in de emancipatiestrijd.

Met de Progress Pridevlag maken wij nadrukkelijk duidelijk dat mensen uit de regenboog community die wat betreft de acceptatie van hun gender of etniciteit nog een achterstand hebben, zich gekend en geaccepteerd weten. Toegevoegd zijn de lichtblauw-wit-roze baan, waarin transpersonen zich herkennen en de bruine en zwarte baan voor de lhbti personen van kleur. 

Dat de regenbooggemeenschap zo divers is, betekent nog niet dat die inclusief is. Want ook binnen die gemeenschap komt racisme en discriminatie voor. 

Op de regenboogvlag werd - gelijk opgaand met de antiracisme beweging ‘black lives matter’ - in een toegevoegde driehoek ruimte gemaakt voor het streven om inclusiever te zijn. De pijl die de driehoek vormt, vertegenwoordigt het concept van vooruitgang en de weg die nog te gaan is. 

De gemeente ziet het belang van het streven naar inclusie en ondersteunt dit van harte met het hijsen van deze vlag.