Film: Disobedience

2 september 2018

Filmhuis Gouda presenteert in het kader van het Roze Jaar Gouda: Disobedience. (Let op, meerdere data en tijden!)

Filmhuis

Binnenkort kan je in de bioscoop genieten van Disobedience, een nieuwe lesbische film! Lesbische films die in de Nederlandse bioscoop te zien zijn, zijn vrij schaars. Dus grijp je kans! 

In de film spelen bovendien ook nog eens twee hele goede actrices: Rachel Weisz (bekend van The Mummy) en Rachel McAdams (bekend van Meangirls en The Notebook). Disobedience is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman.

 Na de dood van haar vader die rabbijn was, keert Ronit (Rachel Weisz) terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti (Rachel McAdams) zorgt dat voor de nodige controverse binnen de strenge geloofsgemeenschap. In hun jeugd hadden Ronit en Esti een geheime relatie. Jaren later ontvlucht Ronit de gemeenschap om in New York te gaan wonen.

Esti bleef wel achter in de gemeenschap en leefde naar de verwachting van het strenge geloof. Haar huwelijk komt echter op losse schroeven te staan als ronit na jaren terugkeert uit New York. De liefde is direct terug tussen Esti en Ronit. Hoe moeten ze nu verder? En hoe reageert de man van Esti als die achter deze liefde komt? Een bijzondere film waarin twee vrouwen de grenzen van hun eigen geaardheid én geloof ontdekken

Filmhuis Gouda, Lethmaetstraat 45

SEPTEMBER 2018

ZO 2 | 16.00
MA 3 | 20.30
VR 7 | 15.30     
ZO 9 | 20.00
DI 11 | 14.00