'Deux' met nagesprek onder leiding van Eveline vd Putte

10 oktober 2020

Over de film: Madeleine en Nina wonen tegenover elkaar in hetzelfde pand in een Frans provinciestadje. Alleen een smalle gang scheidt hun appartementen. Handig, want ze zijn toch vaak bij elkaar – een stuk vaker dan hun omgeving doorheeft. Ze hebben al jaren een geheime relatie, de twee dames op leeftijd, en hebben vergevorderde plannen om hun oude dag samen in het buitenland door te brengen. Daarvoor moeten ze wel hun appartementen verkopen, maar Madeleine aarzelt. Ze weet niet hoe ze het haar zoon en dochter moet vertellen. Haar kinderen geloven dat haar man, die al lang overleden is, de enige liefde was in haar leven.

Deux St 2 Jpg Sd High 912X513

In een zorgvuldig opgebouwd drama drijft debuterend regisseur Filippo Meneghetti de zaken kalmpjes op de spits; familiegeheimen en medisch noodlot ruïneren de relatie van Nina en Madeleine. Of is die toch onverwoestbaar? Acteerkanonnen Barbara Sukowa en Martine Chevallier krijgen alle ruimte om te schitteren – van het kleinste gebaar tot een woedende uitbarsting.

Na de film is er een nagesprek onder leiding van Eveline van de Putte, auteur van boeken over levensverhalen van zgn. roze ouderen.
Boekhandel Verkaaik verzorgt een boekentafel met boeken van Eveline van de Putte.

Locatie:
Filmhuis Gouda
Lethmaetstraat 45, Gouda

De film start om 21:00 uur